top of page

Ti imaš okolnosti, ali okolnosti nemaju Tebe

Updated: Aug 7, 2023


Okolnosti nemaju Tebe
Okolnosti nemaju Tebe

Svako jutro kada otvorim oči kažem si: “Ja, ne događaji, imam moć učiniti samog sebe sretnim ili nesretnim danas. Ja mogu izabrati što će biti. Jučerašnji dan je prošao, sutrašnji dan još nije stigao. Imam sam jedan dan, danas, I bit ću sretan u današnjem danu” – Julius Henry “Groucho” Marx, filmska zvijezda i poznati komičar.

Moja sreća dugo je ovisila o mojim promjenjivim životnim okolnostima. To mi se činilo normalno, svi su oko mene funkcionirali na taj način.

Je li to istina I za Tebe?

Onda sam kroz nevjerojatni Life Mastery program naučila kako to promijeniti. Tamo sam čula - ti imaš okolnosti, ali okolnosti nemaju Tebe.

Sada BIRAM svoju SREĆU.

Možda mislš da je to nemoguće. Razmisli – kada bi uvjeti diktirali kako ćemo se osjećati, smisao našeg života, tko postajemo, onda bi svi ljudi koji žive u istim uvjetima imali iste rezultate, ponašali se na isti način, osjećali isto. Suprotno tome, svako od nas je drugačiji.

Istina, može se činiti teško isprve. Kao i sve ostalo, zahtjeva malo vremena, strpljenja i podrške da se izmijeni navika da dopuštamo našim uvjetima da tako utječu na nas. Ispočetka primjećujemo što se događa, primjećujemo svoje osjećaje. Neki od nas se iznerviraju svaki put kada nas pretekne drugi automobil na cesti. Nekim drugima potonu svi brodovi kada nisu dočekali telefonski poziv koji su tako žarko iščekivali. Neki od nas postanu melankolični zbog sivoga dana.

Većina nas vjeruje da ne može promijeniti svoje osjećaje. Pa ipak, pojednostavljeno, biološki gledano, osjećaji su kemijska reakcija našeg tijela na misli koje smo imali. Najčešće nismo svjesni misli koje su prethodile osjećaju. No ako izmijenimo misao i osjećaj će se izmijeniti. Najbolje je pokušati i vidjeti gdje će to to dovesti.

Ultimativno te može izvesti iz osjećaja žrtve vlastitih okolnosti i do slobode bivanja.

Ne radi se o tome da mi već nismo slobodni, radi se o tome da toga nismo svjesni i da posljednično nemamo iskustvene dokaze svoje slobode.

Pozivam te da eksperimentiraš s ovime i javiš mi svoje rezultate.

Voljela bih čuti tvoj progres.

Kao dio Dreambuilder i Life Masteri programa nudimo ti isprobane, pouzdane, primjenjive, uspješne tehnike za življenje života koji voliš živjeti i ukoliko se odlučiš za mentorstvo sa mnom kroz te programe, bit će mi privilegija ponuditi ti moju podršku i iskustvo.

Recent Posts

See All
bottom of page