top of page

Strah nije tvoj Neprijatelj

Updated: Aug 7, 2023

Sviđa mi se ova slika jer dobro ilustrira istinu. Strah je vrlo često poput mrava u usporedbi sa slonom, s našom stvarnom snagom, s onime tko mi istinski jesmo. Kad bi još samo slon na slici to znao….. Zar ne poželiš reći mu to?


Strah ili ti
Hoćeš li pobijediti ti ili strah?

Kada nismo svjesni težine svoje snage, strah nas drži u zatočeništvu. Kako se to može dogoditi? Jedno od objašnjenja je da mi predajemo strahu svoju snagu, svoju težinu i dopuštamo mu da postane nešto što on nije.

Sjeti se, STRAH NIJE ČINJENICA, STRAH JE EMOCIJA.


Pojavljuje se svaki put kada iskoračimo izvan poznatih nam okvira. Strah ne znači da nešto NE MOŽEMO, strah samo znači da to još NISMO DO SADA USPJEŠNO NAPRAVILI.

Kako savladati strah? Jedan od najboljih načina je tako da napravimo upravo ono čega se bojimo. Na taj način vratit ćemo svoju vlastitu težinu na vagi i dovesti strah u pitanje. Kao u pokeru, neće nas prevariti njegov blef. Što ćemo to često raditi to ćemo biti vještiji u nadvladavanju straha.


Kada sam započela sa Life Mastery programom imala sam veliki strah od javnog nastupa. U isto vrijeme u meni je bila želja da prenosim ovu poruku i znala sam da su javni nastupi neophodni. Jedno od učenja u programu koje mi je pomoglo je da neću postati savršena čekajući na savršenstvo.


Majstorstvo se postiže kroz prakticiranje. Svaki put kada nešto napraviš sve si bolji u tome. Zvuči jednostavno, ali treba se toga sjetiti u trenutku kada nam strah direktno govori. U tom trenutku MENTOR vrijedi zlata jer će nas podsjetiti tko smo i koliko smo snažni. Kroz podsjetnik Mentor nam pomaže da razbijemo hipnotičku mrežu straha i jednostavno podignemo strah-mrava u zrak. Dovoljno je da se sjetimo tko smo i počnemo se kretati u smjeru našeg cilja.

Recent Posts

See All
bottom of page