top of page

PUT IZVRSNOSTI

 PUT IZVRSNOSTI

Komunikacija je način na koji se povezujemo sa vanjskim svijetom. Komuniciramo uvijek. I prekid komunikacije i šutnja je oblik komunikacije. Često stavljamo važnost na ono što kažemo, a manje smo svjesni kako to kažemo. Međutim mi komuniciramo i svojim tijelom, svojim gestama, izrazom lica, bojom i visinom glasom, energijom koju zračimo. Zamislite kako držite luk i strijelu i imate samo fokus na smjer prema cilju no upoće ne obraćate pažnju na dah, na mirnoću, na to koliko ste nategnuli luk i sa kolikom snagom šaljete tu strijelu. Sigurno ćete ponekad pogoditi no to će više biti slučajno no svjesno. Što smo prisutniji u tijelu, što se bolje možemo regulirati i nositi sa stresom to imamo veći kapacitet biti svjesni naše cjelokupne komunikacije i utjecati na nju. Istovremeno jasnije primamo poruke od drugih i sposobniji smo prilagoditi se njihovom jeziku kako bi se lakše i jednostavnije razumijeli. Na primjer, trebate održati prezentaciju na sastanku. No ljuti ste jer vam je to rečeno u zadnji čas i nervozni kada trebate pričati pred većim brojem ljudi. Iako dobro vladate materijom i stručnjak ste u svojem području, tihi ste, glas vam drhti, ruke vam se znoje, koristite poštapalice i stisnuli ste se u stolici. Dojam koji ćete ostaviti neće prenjeti vaše znanje i sposobnost već nesigurnost bez obzira na to što ćete izgovoriti. Odlična vijest je da to možete izmijeniti. Vaša sposobnost će doći do izražaja, vaši odnosi će biti bolji i bit ćete zadovoljniji.
Ovaj program pomoći će svima koji žele:

o bolje razumjeti sami sebe i nositi se sa svojim mislima, emocijama i ponašanjem;
o izbjeći i ukloniti nerazumijevanje u komunikaciji;
o postići izvrsnost u osobnoj prezentaciji (javni nastupi, prodaja, poslovni sastanci i slično);
o prepoznati što te pokreće i kako pokrenuti ljude oko sebe;
o razumjeti neželjene navike i ponašanje te ih početi mijenjati;
o imati fokus na rješenje, a ne na problem te doživljavati problem kao izazov;
o stvoriti skladne odnose ispunjenje razumijevanjem;
o prepoznati i aktivirati svoje potencijale;
o biti uspješan lider koji zna kako voditi i potaknuti druge ljude te kreirati osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti u svojem okruženju.

Program se sastoji od:
a) dva online modula s dnevnim rasporedom od 9 do 15 sati i pauzom za ručak. Modul će se održati vikendom.
b) Šest grupnih online vježbi po 2 sata za između modula i nakon drugog modula.

Razmak između modula je mjesec dana kako bi imali vremena isprobati ono što ste naučili tijekom vikenda i izvježbati kroz tjedne grupne vježbe. Tjedne grupne vježbe sastojat će se od kratkog uvoda u vježbe od strane voditelja, podjele u manje grupe i razmjene u kojoj će svatko imati priliku voditi vježbu i biti vođen te završne razmjene u zajedničkom grupnom forumu u kojoj će biti prilike za feedback i pitanja.

Grupa je mala kako bi mogli optimalno raditi i svatko imao priliku dobiti najviše za sebe.
Minimalni broj učesnika je 4, a maksimalni 12.

Program je u najavi za jesen. Točne datume ćemo uskoro objaviti. Ukoliko ste zainteresirani pošaljite nam poruku i poslat ćemo vas obavijest o početku programa.

PUT IZVRSNOSTI

Svjesna komunikacija uključuje osnove NLP komunikacije. Za one koji žele produbiti svoje znanje po završenom programu otvorit ćemo mogućnost nastavka programa u trajanju od dodatna 4 vikenda nakon čega imaju mogućnost certificirati se kao NLP Praktičari.
Put izvrsnosti je ciklus radionica koje su namijenjenje za usavršavanje vještina primjenjivih u profesionalnom i u osobnom životu.

Voditeljica:

Gordana Radić, magistra psihosocijalnog savjetovanja. Transformacijski Coach& holistički terapeut.

bottom of page